Bra rehabilitering vid skador

Göteborg är en stad som har massor att erbjuda, inte minst när det kommer till träning. Staden har anläggningar för alla typer av motion och tennis är en särskilt populär sport som folk i alla åldrar sysslar med. Det finns både inom- och utomhusbanor att tillgå och varje år organiseras många turneringar och tennis relaterade events.

Precis som med allt annat i livet så finns det alltid vissa risker med att syssla med sport och vissa av dessa kan undvikas med olika knep. Tränare rekommenderar till exempel att man värmer upp ordentligt innan man sätter igång då det gör muskler och leder mjukare och därmed minskas risken för att man gör sig illa. En annan försiktighetsåtgärd är att ha bra skor på sig som dämpar stötar, motverkar halka eller har ökad flexibilitet – beroende på vilken typ av sport man håller på med. Man bör också undvika att träna om man är trött och redan har värk någonstans eller om man har feber.

Hur försiktig man än är så är dock olyckan framme ibland och när man spelar tennis är de vanligaste skadorna antingen så kallad tennisarm vilket orsakas av att man utsätter sin ena arm för ständig träning och får värk även när man inte spelar, liksom tennisarmbåge som på samma sätt ger smärta i denna del av kroppen. Det händer också att spelare vrickar sig i rena farten då de försöker rädda en boll, eller att de sträcker sig om de tar i för hårt.

I alla dessa fall finns det bra rehab i Göteborg och med lite tålamod är man snabbt på fötterna igen. Erfarna sportläkare och terapeuter kan göra mycket för att man skall bli helt återställd och det kan handla om att behandla området med värme eller kyla, att ge massage liksom att utföra specifika rörelser och övningar för att bygga upp muskler igen liksom att öka smidigheten. Följer man instruktionerna så brukar det inte ta så lång tid tills man kan komma igång igen men det är viktigt att ta det lugnt och försiktigt så att man inte skadar sig igen.

Leave a Reply