Sporthallar för alla

Få saker i livet får en människa att må så bra som en sund själ i en sund kropp och i dagens stressiga värld är en sporthall en ren välsignelse för många. Här kan man ta en välkommen paus från vardagens många plikter, uppgifter och orosmoment och under en eller ett par timmar kan man syssla med något som både är roligt och hälsosamt. Det är också ett kul sätt att träffa nya människor liksom att vara med dem man redan känner.

Att spela tennis är med andra ord ett riktigt trevligt sätt att både umgås med vänner och att komma i form. Sporten kan utövas av precis alla åldrar och det spelar ingen roll om man är nybörjare eller om man spelat i många år. Man kan ta sina allra första lektioner om man är tio eller hundra, bara viljan finns där! Man kan spela dubbelmatcher, där fyra personer är involverade och spelet inte blir lika hårt eller singelmatcher där farten ökar och man svettas rejält. Är man tre går det också bra då man till exempel kan spela i rotation två mot en där endast singelspelaren får ett poäng om de klarar gamet. Det finns inga som helst måsten att spela match mot varandra men många tycker att det blir roligare och mer spännande om man gör det, och det ger också tillfället till revansch i den nära framtiden.

I sporthallen finns det tillgång till omklädningsrum och duschar, alltid rena och fräscha, liksom träningsredskap där man kan bättra på formen. Eftersom man bara slår med den ena armen när man spelar tennis brukar många träna den andra lite extra så att man får en bra jämvikt, vilket också är bra för axlarna och ryggen. Man kan gå på rehab vare sig man är skadad eller inte för att lära sig bra övningar för att vara så skonsam mot kroppen som möjligt.

Leave a Reply