Fysisk aktivitet påverkar hela kroppen. Det kan hjälpa till att förbättra hjärt- och kärlhälsan, öka muskelstyrka och uthållighet, minska risken för vissa sjukdomar och förbättra mental hälsa. Det kan också hjälpa till att hålla vikten under kontroll och förbättra sömnen. Det är viktigt att välja en aktivitet som man tycker om och som är lämplig för ens fysiska förmåga för att få maximal nytta av det.

Det rekommenderas att man tränar minst 150 minuter per vecka för att få en allmän hälsofördel. Det motsvarar ungefär 30 minuter per dag, fem dagar i veckan. Men det är också viktigt att kombinera konditionsträning med styrketräning minst 2 gånger i veckan.

Det finns ingen exakt tid för vad som är det optimalt antalet träningar per vecka, det beror på ens personliga mål och nivå. Det viktigaste är att man utövar tillräckligt med fysisk aktivitet för att upprätthålla en god hälsa. Att träna för mycket kan dock leda till skador. Det är också viktigt att komma ihåg att träning inte bara innebär att gå på gym eller springa, det kan vara allt från att gå till jobbet till att dansa eller gå en promenad med familjen.