Tennis och tandvård

Sport

De allra flesta tandläkarbesöken som sker är på grund av att vi har fått en tid till att kolla våra tänder. Trots detta kan det ibland vara så att vi har varit med på någon sport och har slagit ut våra tänder. Det händer oftast i hockey men det kan också hända i andra sporter så som tennis, fotboll eller boxning, åker du skateboard finns det stor risk att du kan slå ut tänderna. Hockeyspelarna har oftast inga tänder kvar utan de får gå till en tandläkare för att göra nya tänder. Ibland kan de få tänder som sitter fast medan andra tänder är uttagbara. Beroende på vilken skada du har kommer tandläkare att välja olika behandlingsmetoder.

Att få en tandskada i samband med tennis är inte lika vanligt men det kan hända att du råkar få en boll på munnen och skada en tand eller två. Om du bor i Göteborgsområdet har du chans att besöka en tandläkare som har öppet måndag till lördag och du kommer att kunna komma in direkt. Det sista du vill när du går till tandläkaren är att sitta och vänta, speciellt om det är ett akutfall. Då vill du komma in direkt och det behöver du inte oroa dig för på denna klinik. Skulle det vara så att du måste uppsöka tandläkare och inte bor i Göteborg, kommer du med stor säkerhet att komma in snabbt eftersom ditt fall kommer vara akut.

Du kan också behöva uppsöka tandläkare Om du har tandvärk som inte ger sig. Det kan vara allvarligt men det kan också vara något helt annat som kan fixas lätt genom att dra ut tanden. Att ha tandvärk kan bero på att du fått en inflammation i tandköttet som inte kommer att gå bort av sig själv om du inte behandlar det.